WebCARİ Muhasebe Sistemi

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Cari Hesap Kartonu Oluşturma

Bu dokümanda WebCARİ'in Carilere ait muhasebe hesaplarının topluca oluşturulmasını işlemlerini bulabilirsiniz...

WebCARI Cari Hesap Kartonu Oluşturma Ekranı

 

Kontak(Müşteri veya Tedarikci) kaydı oluşturulduktan sonra 2. adım olarak "Cari Hesap Kartonu Oluştur" ekranına gelinir. Bu ekranda Kullanıcı, çalışacağı firma ile ilgili ticari ilişkilerini kayıt altına alacağı işlem hesaplarını topluca oluşturur.

Ticari ilişki içine gireceğiniz Kontak (Firma/Kişi) kaydını seçiniz veya "Yeni Ekle" linkine basarak yeni bir Kontak kaydı oluşturunuz.

Kontak kaydını seçtiniğinizde  Kontak Tipi ve Kontak kodu alanları otomatik olarak kontak kaydından gelir.

WebCARi ana muhasebe hesaplarının altında, işlemleri firma bazında daha detaylı ayrıştırabilmeniz için "Alt Hesap"lar oluşturur.  Bu şekilde cari hareketlerinizi Firma bazında ayırabilir, takip edebilir ve  raporlayabilirsiniz.

Bu amaçla ticari işlem grubuna göre Tablar içinde  ayrılmış ilgili tüm alt hesap seçeneklerini seçerek Firmanıza özel alt hesapları oluşturabilirsiniz.  Hesaplarını oluşturduğunuz firmanız "müşteri"niz ise Alacak/Müşteriler tabında ilgili seçenekleri seçebilir; ihtiyaç görüyorsanız Genel Hesaplar Tabından da banka veya kasa althesaplarını oluşturabilirsiniz.

Örneğin, hesaplarını oluşturduğunuz yeni A-Firma'nızla  "Çek" ile çalışıyorsanız A-Firmanız için bir çek hesabı oluşturabilirsiniz. Bunun için

  1. "Alınan Çekler" kutucuğunu seçin,
  2. Ana Hesap alanında, yeni hesabın bağlı olacağı Ana Hesabı seçin. Örn: 101-Alınan Çekler,
  3. "Yeni Alt Hesap No" ve  "Yeni Alt Hesap Adı" otomatik olarak atanacaktır.
  4. Kontak Kodu   (örn 28 ) kayıt sırasında "Yeni Alt Hesap No"ya otomatik olarak eklenecektir  Örn: 101.28.
  5. Eğer "Kontak Adını Ekle" seçeneği seçili ise (önerilir) Firmanın adı kayıt işlemi esnasında   "Yeni Alt Hesap Adı" içinde belirtilen hesap adının arkasına otomatik olarak eklenecektir. Örn: "101.28 - Alınan Çekler - AFirması". 
    Bu şekilde oluşturulan "101.28 - Alınan Çekler - AFirması" hesabın anlamı,  Müşterilerden Alınan Çekler portföyüm içindeki "28 kontak numaralı" AFirmasına ait olan çeklerin grubudur.
  6. Ayrıca "Yeni Alt Hesap No" Alanının sağındaki alana çalıştığınız Firmaları sınıflandırmak için kendi ihtiyacınıza göre ek numara ekleyebilirsiniz.  Örn: şehir bazında sınıflandırmak için il trafik kodunu koyabilirsiniz. "101.28.01".

 

Oluşturulan Alt hesaplar ile gün içinde giren çıkan, nakit, çek, EFT havale gibi cari akışı oluşturan yada kıymetli evraklardan oluşan tüm ticari haareketleri WebCARİ içinde firma bazında izleyip raporlayabilirsiniz.

Carilerinizin hesaplarını oluşturduktan sonra eğer gerekli görürseniz Finansal Yönetim menüsü altındaki "Aktif Hesaplar"a giderek HesapAdı tanımlamalarını düzenleyebilirsiniz.

WebCARİ resmi muhasebe skont numaralarını sadece sizin yarattığınız hesapların sınıflamasını ve çalışmasını sağlamak ve gerekirse muhasebecinizin ileride bu hesapları Resmi muhasebeye daha rahat taşıyabilmesine yardımcı olacak bir alt yapı oluşturması için kullanır.

 

Önemli Not:

WebCARİ oluşturulan hesapların daha düzenli olması için arka planda resmi muhasebe tek düzen hesaplarını "referans" olarak  kullanır fakat resmi muhasebe gibi çalıştırmaz; borç-alacak cari muhasebesi gibi basit seviyede çalıştırır.

 

WebCARI Karşılaştırması

WebCARI Karşılaltırması

WebKOBIS ERP3

WebKOBIS ERP-3 Entegre KOBİ Yönetim Sistemleri

Google WebStore

Ziyaretçilerimiz

Şuanda 6 konuk çevrimiçi

Duyurular

WebKOBIS ERP 3 Sisteminin  Cari modülünün TÜBİTAK tarafından geliştirilen ve milli işletim sistemimiz olan PARDUS'la beraber ücretsiz olarak dağıtılması için TÜBİTAK'la anlaşmaya varıldı.

Bu uygulama kapsamında WebKOBIS'in cari muhasebe modülü olan WebCARİ, WebCARİ-Lite sürümü adı altında Pardus 2013 sürümü ile KOBİlerin kullanımına sunulacak. 

Ayrıca isteyen kullanıcılar WebCARİ'nin standart sürümünü bu site üzerinden  SaaS Lisansı kapsamında hosting hizmeti alabilecekler; isterlerse WebKOBIS'e geçiş yapabilecekler.

WebKOBIS hakkında daha fazla bilgi için www.WebKOBIS.com sitemizi ziyaret ediniz.

WebCARİ-Pardus'u indirmek için tıklayın..