WebCARİ Muhasebe Sistemi

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Hesaplar

Bu dokümanda WebCARİ'nin içinde tanımlanmış Muhasebe Hesapları ile ilgili ekranların açıklama ve kullanım tavsiyelerini bulabilirsiniz...

Hesaplar Yönetimi

WebCARİ kurulumu sırasında kullanacağınız temel muhasebe hesaplarını oluşturur. Ayrıca Carilerinizi için sizde Cari Hesap Kartonu Oluşturma ekranı ile, ilgili cariye ait alt hesapları kolayca oluşturabilirsiniz.

WebCARİ kullanıcıya sadelik sağlamak amacıyla kurulumu sırasında oluşturduğu 230 Tekdüzen Muhasebe hesapların sadece temel 20 tanesini aktif (açık) ; geri kalanını pasif (kullanıma kapalı) olarak oluşturur.

Aktif hesaplar finansal işlemler ve hesaplar listelerinde görünürken pasif hesaplar görünmez.  Kullanıcı isterse  kapalı hesapları kullanıma açabilir yada kullanmadığı aktif hesapları kapatarak kullanımdan kaldırabilir.


WebCARİ içinde oluşturulmuş olan muhasebe hesaplarına aşağıdaki ekranlardan ulaşabilirsiniz:

  • Aktif Muhasebe Hesapları
  • Kapalı Muhasebe Hesapları
  • Finansal Hesaplar

 

Aktif Muhasebe Hesapları

WebCARİ içinde oluşturulmuş muhasebe hesaplarını kapatabilir ve işlem ekranlarında görünmelerini engelleyebilirsiniz.

Aktif Muhasebe Hesapları ekranı sadece aktif yani kullanımdaki hesapları göstererek sizi gereksiz kalabalıktan kurtarır.

 

Hesap kayıtlarının sol tarafında bulunan Detay Kayıt linklerine tıklayarak  Hesaba Giren ve Hesaptan Çıkan kayıtlarına doğrudan görüntüleyebilirsiniz.

Açılan detay ekranı üzerindeki "Baslama Hesaba Giren" linkine tıklayarak finansal kayıtlara erişebilir; gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz.

 

 

Kapalı Muhasebe Hesapları

Kapalı Muhasebe Hesapları ekranı sadece aktif olmayan yani kullanım dışındaki hesapları göstererek ihtiyaç duyduğunuz hesapları tekrar kullanıma almanızı sağlar. Bir hesabı aktifleştirmek için "Aktif" alanını seçmeniz yeterlidir.

 

Finansal Hesaplar

Finansal Hesaplar ekranı hesapların aktivite ayarını değiştirmeden tüm hesapları görüntülemenize imkan verir.


 

 

 

WebCARI Karşılaştırması

WebCARI Karşılaltırması

WebKOBIS ERP3

WebKOBIS ERP-3 Entegre KOBİ Yönetim Sistemleri

Google WebStore

Ziyaretçilerimiz

Şuanda 2 konuk çevrimiçi